» DE MUISJES - regie: Susanne Swint  •  FOTO  •  MEDIA «
Met Kerst zal familiepension "De Phoenix" op feestelijke wijze de deuren openen. In een buurt waar zelfs eens een wethouder heeft gewoond, probeert Jacques met behulp van een erfenis zijn dromen waar te maken: hij zal een florerend familiebedrijf op poten zetten. Zoon Charles, die verder toch geen vooruitzichten heeft, volgt alvast een cursus bedrijfskunde en boekhouden. Dochter Winnie richt zich liever op een zangcarriere en de liefde. Neef Dirk droomt van nieuwe persen, terwijl zijn vrouw Hendrika juist op betere tijden hoopt. Gromoe is verbijsterd, echtgenote Jeanne houdt haar hart vast en tante Adèle zwijgt.
Welkom bij de familie Muisje, een oer-Hollands gezin dat worstelt met tolerantie en hebzucht, lafheid en liefde, het verlangen om te beschermen wat van hen is, het werken aan de toekomst en het gevoel weer kind te willen zijn.

"De Muisjes, met smart zult gij kinderen baren", door Gees Linnebank, geregisseerd door Susanne Swint, op 10, 11 en 13 juni 2004 in Theater De Poort te Den Haag.