» STERRENTREK - regie: Joke van de Graaf  •  FOTO «
In dit stuk staat een groep dertigers stil bij de keuzes die ze in het leven gemaakt hebben. Vol idealen hebben ze zich gestort op een relatie, carrière of levensdoel. Als je jong bent staat de wereld immers voor je open. Hoe vind je in dat doolhof van keuzes de weg die jou het gelukkigst zal maken. Uiteindelijk sla je, al dan niet bewust, je eigen weg in. En uiteraard is dat een andere weg dan die de generaties voor jou bewandeld hebben.

Nu deze dertigers zelf bijna tot de gevestigde orde behoren, onderzoeken ze of ze nog achter hun keuzes kunnen staan: het jonge stel dat zwanger is, drie ambitieuze achtergrondzangeressen, een homostel waarvan er één seropositief is en een hypochondrische homofiele buurman, die zijn contacten zoekt in de kroeg en daar vooral een goede relatie krijgt met de barman. Na deze zoektocht naar zichzelf, waarbij de buitenwereld even op een tweede plan geschoven wordt, nemen sommigen de beslissing hun leven radicaal om te gooien en anderen realiseren zich hoe goed hun keuze bij hen past.

En weer anderen worden door hun omgeving gedwongen tot een andere levenswijze. Tot het moment dat ze zich weer zullen afvragen hoe en waarom ze in deze situatie verzeild zijn geraakt.

Joke van de Graaf

Speeldata

25 t/m 27 februari 2005
Zeeheldentheater, Trompstraat 342  DEN HAAG.