» CHINEZEN - regie: Reinier van Maurik  •  FOTO «

CHINEZEN

China 13e eeuw

Terwijl in de paleizen van de keizer ellenlange voorstellingen werden vertoond, kregen de boeren, burgers en buitenlui dezelfde stukken in sterk vereenvoudigde vorm voorgeschoteld. Theatergroep WATS speelt twee van die zogenaamde Yuan-komedies (welke vertaald en bewerkt zijn door Just Vink):
moord en doodslag in De Wees van Chao en het romantische sprookje Chang laat de zee koken.

De wees van Chao

Het enige overgebleven familielid van de familie Chao is de Wees van Chao. Hij is nog niet in handen gevallen van de wrede heerser Tuan Ku. Om de moord op zijn familie te wreken heeft de Wees een leermeester nodig: een moedig man, zonder dralen het lot tegemoet, opdat de Wees van Chao het recht zal laten zegevieren.

Chang laat de zee koken

De onsterfelijke gouden ridder Chang en de onsterfelijke ivoren maagd Chiung worden vanwege een verboden liefde als respectievelijk een student en de derde dochter van de Drakenkoning door Tung Hua naar de sterfelijke wereld gestuurd. Pas als zij hun schuld aan de liefde hebben ingelost mogen zij terug naar de Wereld der Onsterfelijken. Zullen zij er in slagen deze queeste tot een goed einde te brengen?

Met deze twee éénakters die samen de theatervoorstelling CHINEZEN vormen, liet theatergroep WATS wederom een verrassende andere kant van theater maken zien. Authentieke muziek, kleding en grime namen u mee naar een andere tijd en een andere plaats.

Speeldata

21 t/m 23 april 2006 in het Zeeheldentheater.